Išsikėlėme STEAM iššūkį – ar pavyks iš grūdų sumalti miltus ir su kuo galima sumalti?
Duona – vienas seniausių žmonių valgių. Duoną valgome visi, tačiau retai susimąstome, kaip ir kokį kelią ji nueina, kol pasiekia mūsų stalą. „Smalsučių“ grupės vaikai aiškinosi, kaip duona atkeliauja ant mūsų stalo. Vaikai diskutavo apie duonos svarbą žmogaus gyvenime, kodėl ją reikia gerbti ir mylėti.
Daug sužinojo apie grūdinių kultūrų augalų savybes. Mokytoja papasakojo apie įvairias javų rūšis: kviečius, rugius, avižas, jų panašumus ir skirtumus. Grūdus ragavo, skaičiavo, matavo sąlyginiais matais stiklinėmis, šaukšteliais, valgomais šaukštais.
Sužinojo apie duonos kepimo papročius, mokėsi susitepti sumuštinius, patys pamėgino kavamale sumalti grūdus ir buvo nustebę, kad grūdai pavirto miltais. Vaikai padarė išvadą, kad ir namuose galima susimalti miltus, tik reikia turėti grūdų. Veiklos buvo labai įdomios ir prasmingos vaikams, suteikė daug teigiamų emocijų ir praktinių žinių.