Sausio 23-27d. logopedė Gerda ir socialinė pedagogė Ramunė dalyvavo Nordplus Junior programos parengiamajame vizite Islandijoje, Reikjaviko mieste. Drauge su Švedijos, Islandijos, Grenlandijos, Lietuvos bei Estijos mokytojų komandomis parengta paraiška vaiko teisių apsaugos tema „Išgirskime vaikus“.

Vizito metu aptartas teisinis vaiko teisių reglamentavimas skirtingose šalyse, diskutuota apie vaikų įtraukimo į sprendimų priėmimą galimybes bei taikomas strategijas, siekiant grįžtamojo ryšio.

Pagrindiniai projekto tikslai – suteikti mokytojams daugiau žinių apie demokratinio švietimo misiją ir sukurti bendrą supratimą apie Vaiko teisių konvencijos reikšmę ikimokyklinio ugdymo kontekste.

Projekto metu sieksime tobulinti demokratinio ugdymo įgūdžius, sukurti naujus įtraukius ugdymo metodus ir būdus, suteiksiančius vaikams daugiau galimybių dalyvauti kasdieniame sprendimų priėmime.

Šiemet Nordplius sulaukė 498 projektų paraiškų, tai yra net 34% daugiau nei pernai. Tikime „Hear the children – Nordplus“ projekto NPJR-2023/10073 aktualumu ir sėkme bei nekantriai laukiame projekto patvirtinimo.

Šiaulių lopšelis-darželis „Salduvė“
Įstaigos kodas 190526428

Biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre

Vilniaus g. 38D, LT-76253 Šiauliai
Mob. 8 656 06207
El. p. salduve@splius.lt

2024 © Šiaulių l-d „Salduvė“
NEĮGALIESIEMS